Täysihoitopalvelut Leko-Talli tarjoaa täysihoitopalveluja hevosille. Hevosen hoito sisältää perusrehut (kaura, kivennäinen ja heinä), ruokinnan kolme kertaa päivässä, tarhauksen, loimituksen ja karsinan siivouksen. Sopimukseen kuuluu myös karsinapaikan vuokra, sekä maneesi/kenttä ym ratsastusalueiden ja talli- ja sosiaalitilojen käyttöoikeus.

Hevoset syötetään aamulla klo 5-6, päivällä klo 13-14 ja illalla klo 19-20. Joka ruokinnalla annetaan heinät ja väkirehu jos hevosen ruokintaan se kuuluu. Karsinoissa on automaattiset juomakupit, joiden toimivuus tarkastetaan päivittäin. Lisämaksusta huonosti juovalle hevoselle on mahdollista laittaa joka ruokinnalla lämmintä vettä sankossa karsinaan juomisen lisäämiseksi. Kesäaikana laidun hevoset otetaan yöksi sisälle lepäämään, ja ne saavat aamuisin ja eritoten iltaisin laitumen lisäksi kuivaa heinää (ja väkirehut ruokintaohjeen mukaisesti) jottei yön ruokintaväli muodostuisi liian pitkäksi.

Hevoset tarhataan 1-4 hevosen ryhmissä, pyrkien löytämään kullekin hevoselle sopiva ryhmä. Talviaikana tarhausaika vaihtelee 5-7 tuntiin, sääoloista ym tekijöistä riippuen. Hevoset saavat aina aamuisin heinää myös tarhaan, joten ne pysyvät paremmin lämpiminä. Ja ne loimitetaan omistajan ohjeiden mukaisesti, yhden loimen pukeminen ja riisuminen päivässä kuuluu tallimaksuun. Kesällä hevoset pääsevät haluttaessa laitumeen, tällöin laumakoko on suurempi. Hevonen voidaan myös haluttaessa tarhata koko kesä niin, ettei pääse vihreälle (esim kaviokuumeen sairastaneet tai sille herkät ponit ja hevoset). Kesällä tarhausaika on normaalisti 10-12 tuntia, ellei sää ole niin huono että hevoset otetaan aiemmin sisään.

Tallilla on tarjolla sekä esikuivattua heinää, että kuivaa pikkupaali heinää. Pääosin hevoset syövät esikuivattua, mutta jos esimerkiksi sairauden yhteydessä niin halutaan, voidaan syöttää vain kuivaa heinää. Pikku paali heinää syötetään tarhoihin, sillä sitä on helpompi kuljettaa ja annostella ulos haluttu määrä, ja se ei jäädy. Sisälle syötetään normaalisti esikuivattua heinää. Kaikki rehut hankitaan lähialueen viljelijöiltä ilman välikäsiä.

Tallin ratsastuskenttä, maneesi ja ratsastustie, sekä ympäröivät maastot ovat ratsukoiden käytettävissä. Maneesin areenan huoltotyöt pyritään mahdollisuuksien mukaan tekemään suosituimpien ratsastusaikojen ulkopuolella. Silloinkin kun maneesi on varattu, on kenttä ja tiet yleensä vapaasti käytettävissä. Kesäisin on lisäksi mahdollista uittaa/kahluuttaa hevosta tallin omassa rannassa.

Kengitys Kengitykset (Päivi) omalla tallilla ja muualla, Hinnat hinnastosivulla.

Ratsastustunteja, valmennus- ja ratsutuspalveluja tarjoaa Riina Sallinen nro 040-774 1689 Leko-Tallin tiloissa

 

uusi talli

 

 

uusi talli

uuden tallin tallikäytävä

 

 

ratsastuskenttä ja maneesi

vanhan tallin tallipihaa

 

 
maneesi sisältä

Riinan tallin tallikäytävä

 

 

kenttää ja vanha talli

laitumella

 

 

rannassa