Tervetuloa Leko-Tallin kotisivuille

 

Leko-Talli sijaitsee Varkauden Kopolanniemessä, n. 7 km päässä kaupungin keskustasta

Leko-Talli on tarjonnut hoitopalveluja hevosille vuodesta 2003 lähtien. Tallin tilat käsittävät kaksi hirsistä tallirakennusta; molemmissa talleissa on paikat kahdelletoista hevoselle ja yhdelle shetlanninponille. Uutta tallia hoitaa Päivi Lehtikoski, Leko-Tallin omistaja, ja vanhan tallin toiminnasta vastaa Riina Sallinen oman yrityksensä nimissä. Molemmissa talleissa on oma hevosten pesupaikka, varustehuone, loimihuone, rehuvarasto sekä lantala- ja kuivikevarasto. Tallin tilat käsittävät lisäksi ratsastusmaneesin, valaistun ratsastuskentän sekä 1,3 kilometriä pitkän vain hevosten käyttöön tarkoitetun ratsastustien. Maneesin yhteydessä on kahvio- ja pukuhuonetilat suihkuineen ja wc-tiloineen. Tila sijaitsee järven rannassa, joten kesäisin myös hevosten kahluutus/uitto on mahdollista.

Hevosia varten on kolmetoista talvikäyttöistä tarhaa. Hevosia tarhataan 1-4 hevosen ryhmissä.

Kesällä hevoset pääsevät myös laitumelle. Laitumia tilalla on noin 7 hehtaaria.

Tallin toimintaperiaate on tarjota luotettavaa ja laadukasta perushoitopalvelua hevosille; ikään, rotuun ja koulutustasoon katsomatta.

Pyrimme tarjoamaan viihtyisät ja turvalliset tilat kaikenlaiseen harrastamiseen, niin hevosenomistajille kuin tuntiratsastajille ja hevosen vuokraajille.